טיפול בפטרת עד הבית, פדיקור: המדריך השלם לטיפול ביתי בכפות הרגליים

  • כפות הרגליים שלנו ראויות לטיפול מיוחד, בפרט שהן אלה הנושאות את כל כובד המשקל יום אחר יום פעולות כמו עמידה, הליכה וכל פעילות גופנית אחרת מאמצות את כפות הרגליים ועלולות לגרום ליובש, לעור קשה, לעייפות ולנפיחות
  • בקיץ, נוספות תופעות לוואי כגון הזעת יתר וריחות לא נעימים המצריכים טיפול נכון
  • כך תעשו זאת לבד
טיפול בפטרת עד הבית

עם המעבר לנעליים פתוחות, חל גידול משמעותי בדרישה לטיפולי פדיקור. אז אם גם לכן נמאס לחפש במשך שעה חנייה ליד סלון המניקוריסטית וציפורניי רגליכן כבר גדלו פרא, עשו זאת בעצמכן – זה נוח (אין כמו בבית), זה קל (נסו ותיהנו), זה נעים וזה בעיקר כיף. על מנת לבצע טיפול פדיקור בבית עליכן לקחת בחשבון מספר פרמטרים. ראשית עליכן לזכור כי השימוש בכלים (הפצירות הצבתיות) וכל מה שבא במגע עם העור הוא אישי ואין להשתמש בציוד האמור על בני המשפחה האחרים אלא אם הכלים עברו חיטוי ועיקור כדי למנוע הדבקה של נגעים מאדם לאדם (למשל פטרת).

חשוב לציין, כי המגמה העולמית בטיפולי הפדיקור היא דווקא להימנע מהשימוש בסכינים ולהחליפם בחומרים ממיסים, אותם ניתן כמובן לרכוש בפארמים השונים. המגמה הזאת נובעת מתוך התובנה כי הסרת העור הקשה (קאלוס) המהווה שכבת הגנה הכרחית לגוף נוטה למעשה לייצר בצמיחתה המחודשת שכבה עבה יותר.

פדיקור בבית: שלב אחר שלב

  • מרחו מרכך עור על קשת העור שמסביב לציפורניים ודחפו בעדינות את העור עם דוחף עור בכדי להגדיל את לוחית הציפורן. את עודפי העור יש להסיר בעדינות יתרה – זהירות לא לפצוע – עשו זאת בעזרת צבתית עור ייעודית.
  • כעת, גזרו את הציפורניים ישר, אבל הקפידו לא לגזור יותר מדי – אתן חייבות להישאר מעט קצה חופשי (פס לבן בקצה הציפורן) של כ-3 מ"מ בכדי להימנע מציפורן חודרנית וכן בכדי למנוע אפשרות של חדירת פטרת מתחת לציפורן. עצבו את צורת הציפורניים בעזרת פצירה.
  • הסירו בעזרת בלוק בעדינות את שכבת השומן שעל הציפורן ואחר כך הבריקו אותה בעזרת פצירת הברקה או בלוק 4 שלבים.
  • מרחו פילינג על כף הרגל והסירו בעזרתו את עודפי העור- הקפידו על אזור הקרסול וצידי כף הרגל.
  • אם אתן סובלות מעור קשה וגס בעקבים – חשוב להקפיד על שיוף כפות הרגליים במשייף לכף הרגל פעמיים עד שלוש בשבוע, ואפילו ניתן ורצוי להשתמש בפילינג גרגרי או פילינג ים המלח לפני הכניסה למקלחת. והכי חשוב – להקפיד הקפדת יתר על שימוש בקרם רגליים המיועד לריכוך העור.
  • הסירו שאריות של לק ישן. השתמשו במסיר לק נטול אציטון, היות והאציטון מייבש את הציפורניים ואת העור שמסביבן. כדי להקל את המלאכה, הספיגו פיסת צמר גפן במסיר לק, עטפו ציפורן אחת והמשיכו לציפורן הבאה. כשכל הציפורניים עטופות הניחו להן לספוג את מסיר הלק במשך דקה-שתיים, ואז הסירו את פיסות צמר הגפן תוך הפעלת לחץ קל. הלק יוסר במלואו ב"מכה אחת".
  • שייפו את הציפורניים כשהן יבשות. זה יקל עליכן לעצב אותן. הקפידו לשייף בתנועות עדינות לכיוון אחד – תנועות של הלוך ושוב פוגעות בציפורן ועלולות לשבור אותה.
  • כדי להקל על מריחת הלק ברגלים הניחו בין האצבעות מפריד אצבעות- כך הציפורניים יהיו בפוזיציה ישרה דבר שיקל על הדיוק במריחת הלק. את הלק מרחו בשיטת השכבות. כדי שהייבוש הסופי יהיה מהיר, צרו שכבות דקות והמתינו כשתי דקות בין שכבה לשכבה. התחילו משכבת הבסיס, שמסייעת ללק להיצמד אל הציפורן וגם מונעת הכתמה והצהבה שלה. לאחר מכן מרחו שתי שכבות דקות של לק (ושוב – המתיני שתי דקות בין שכבה לשכבה.( לסיום כדאי למרוח שכבת מגן המעניקה לציפורן גימור מבריק ועמיד, ובדרך כלל גם מזרזת את הייבוש.
  • פנקו את הקוטיקולה. לעור המקיף את הציפורן יש תפקיד: מטרתו למנוע חדירה של גורמים לא רצויים העלולים לפתח זיהום מתחת לציפורן. העור הזה עדין ולכן לא גוזרים אותו ולא דוחפים, אלא מעסים תוך הדיפה קלה מאוד של העור כלפי חוץ. חשוב לעשות זאת בעדינות רבה, בתנועות מעגליות קטנטנות, במקלון עץ המיועד למטרה זו. אם אין לך סבלנות או זמן להתעסק עם זה, אל תחפשי קיצורי דרך. עברי הלאה.
  • זהירות קיץ!!! חשוב לזכור כי רוב הפטריות בעור ובציפורניים נגרמות עקב הדבקה. לכן, יש להקפיד על נעילת נעלים במקומות ציבוריים (בריכות שחיה, ים, מקלחות משותפות). יש לייבש היטב את כפות הרגלים ובין האצבעות בעזרת מגבת אישית.